Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

10 Europos miestų, kuriuose gana pigus maistas

Jei jūsų gyvenimą valdo maistas, turbūt planuodami savo atostogas pagalvojate ir apie tai, kur valgysite. Deja, dažniausiai klausimą „kur?“ keičia klausimas „kiek kainuos?“ Jei jums itin svarbus racionalus kelionės biudžetas, keliaukite į vieną iš šių Europos miestų, bes maistas čia pakankamai pigus.


Belgradas (Serbija)


Šis miestas laikomas kone pačiu pigiausiu Europoje, jei kalbėsime apie maistą. Du žmonės gana gerame restorane gali pakankamai sočiai pavalgyti išleisdami ne daugiau kaip 30 eurų. Jei tik pasiseks, pamėginkite užsukti į vieną iš šių restoranų: „Kafana Pavle Korcagin“, „Pekara Trpkovic“, „Princess Puff“.


Budapeštas (Vengrija)


Vengrijos sostinė Budapeštas maisto mylėtojams išties siūlo patrauklias kainas. Pavyzdžiui, neblogo alaus galima įsigyti už mažiau nei du eurus, o geri pietūs vienam žmogui nekainuos nė 7 eurų. Būdami Vengrijoje būtinai paragaukite nacionalinio deserto Kürtőskalács (neįprastos formos pyragas).


Sofija (Bulgarija)


Sakoma, kad nuvažiavę į Sofiją maisto gurmanai kiek nustemba, nes čia daug nedidelių restoranėlių, kuriuose patiekiamas puikus maistas. Būdami čia pamėginkite paragauti šopska salotų (pomidorų, agurkų ir sūrio salotų), nes jų spalva primena Bulgarijos vėliavą.


Krokuva (Lenkija)


Jei jau reikia rinktis iš Lenkijos miestų, numeris pirmas pagal maisto pigumą yra Krokuva. Na, kainos bent jau išties kiek mažesnės nei Varšuvoje. Žinoma, Lenkijoje maisto kainos apskritai gana patrauklios.


Zagrebas (Kroatija)


Pastaruoju metu Kroatija sparčiai populiarėja tarp kelionių entuziastų. Galbūt tai lemia puikūs paplūdimiai, vaizdingas kraštovaizdis ir, be abejo, patrauklios maisto kainos. Puodelis cappuccino čia gali kainuoti vos pusantro euro, o butelis gero vyno nesieks ir šešių eurų.


Praha (Čekija)

Paprastai šis Čekijos miestas pasirenkamas kaip romantiška vietelė praleisti savaitgalį ir, jei palyginsime jį su Paryžiumi, maistas čia gerokai pigesnis. Nukeliavę čia būtinai paragaukite svičkovos – unikalaus jautienos su virtiniais patiekalo.

Portas (Portugalija)


Tai bene pigiausias miestas vakarų Europoje, o tai gana gera žinia, nes vakarų Europoje esame pratę išleisti daugėliau pinigų. Jei jau atsidūrėte šioje Europos dalyje ir norite skaniai pasmaguriauti, keliaukite į Portą.


Varšuva (Lenkija)


Į Lenkiją mums gana lengva nuvykti, tad kodėl gi neaplankius dar vieno pigaus miesto – Varšuvos. Jei norite paragauti tradicinės virtuvės, ieškokite lenkiškos silkės, šaltienos, virtinukų, lenkiškų barščių ar kitų nacionalinių patiekalų.

Bukareštas (Rumunija)


Bukareštas taip pat pakliūna į pigių miestų sąrašą. Čia jūsų gomurį pamalonins daug nebrangių ir unikalių patiekalų: sarmalė (kopūstų suktinukai), zacusca (daržovių užtepėlė), cascaval pane (keptas sūris), mici (česnakinės dešrelės).


Splitas (Kroatija)


Kroatija, kaip ir Lenkija, į sąrašą patenka net su dviem miestais. Splitas yra 4 valandų kelio atstumu nuo Zagrebo, tad pravartu čia užsukti tos pačios kelionės metu. Kadangi miestas įsikūręs pietinėje pakrantėje, čia tikrai rasite ką veikti ir, žinoma, ko užkasti. Svarbiausia, kad vidutiniški pietūs dviems žmonėms Spite gali kainuoti ne brangiau kaip 33 eurus.

Fotografijoje: vengriškas kürtőskalács.

 


 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Trys neįprasti būdai panaudoti paprasčiausią šaukštą

  Jei galvojate, kad šaukštas skirtas tik sriubai srėbti, šiek tiek klystate. Su šaukštu galima nuveikti ir šį tą daugiau. Štai net trys neįprasti šaukšto panaudojimo būdai. 1. Šaukštu galima atidaryti skardinę Jei neteko gyvenime patekti į situaciją, kuomet konservų yra, o atidarytuvo ne, galbūt šio triuko neįvertinsite. Bet jei žinote, ką reiškia tas nervas, kai esi alkanas, maisto yra, bet nėra su kuo atidaryti, tuomet dėkosite dievams, kad išrado šaukštą. Žinoma, atidarinėjant šaukštu konservus reikėtų naudoti ne patį prabangiausią iš savo kolekcijos. 2. Šaukštai gali groti Pati idėja, kad šaukštais galima groti, nenuskamba labai jau originaliai. Tačiau kai pamatai ir išgirsti, kaip jais groja Abby the Spoon Lady, tai būna truputį vau. Beje, jei panaršytumėte po jos „Youtube“ paskyrą, rastumėte gana įdomių įrašų, kur ji mokina, kaip šaukštus taisyklingai laikyti, kaip juos paruošti grojimui ir t. t. Jei esate truputį prie muzikos, puiki proga užsi

Maisto skonį keis ne prieskoniai, o skonį paryškinantys šaukštai

  Tikėtina, jog netrukus posakis „taip skanu, kad net šaukštą nulaižiau“ įgaus naują prasmę. Šiuo metu kuriami tokie valgymo įrankiai, kurie paryškins valgomo maisto saldumą ar sūrumą. Juk dauguma mėgstame valgyti itin saldžiai arba itin sūriai, tačiau ribojame save, žinodami, kad tai nėra sveika. Naujai kuriami šaukštai leis jums pajusti skonį, bet tikrojo cukraus jūsų organizmas negaus. Kaip rašoma portale Scientificamerican.com, studentai kuria įrankius, kurie stimuliuoja skonio receptorius, atsakingus už saldumo pojūtį. Panašūs įrankiai, kurie naudoja nedidelę ele k tros srovę, gali stimuliuot i recep t orius, susijusius su sūrumo pojūčiu. Tokia idėja studentams kilo siekiant sukurti įrankius žmonėms, kurie serga diabetu. Taip jie galėtų mėgautis saldumo pojūčiu, bet atsisakytų jų organizmui kenksmingo cukraus. Tačiau nesunku įsivaizduoti, kaip toks išradimas intriguoja įrankių gamintojus ir verslininkus. Man asmeniškai išradimas visai neatrodo kenksmingas, o jei jis kam nors pa